U Malinskoj će se od 4.-9. studenoga 2018. godine po prvi puta održati pojedinačno veteransko prvenstvo Hrvatske u šahu. Šahovski klub “Draga” iz Rijeke dokazao se nizom organizacija značajnih domaćih i međunarodnih natjecanja pa će i ovaj puta uz pomoć Općine Malinska i Primorsko-goranske županije, Grada Krka, Šahovskog saveza Primorsko-goranske županije i Hrvatskog šahovskog saveza organizirati ovo natjecanje. Veteransko prvenstvo Hrvatske igra se kao jedinstven turnir u konkurencijama preko 50 godina i  preko 65 godina starosti.

Otvaranje natjecanja zakazano je za nedjelju 4. studenoga u 14,30 sati, a u 15 sati započinje 1. kolo. Igra se 7. kola koja započinju svakim danom od 15 sati osim ponedjeljka 5. studenoga kada su na rasporedu 2 kola sa početkom u 9 i 15 sati. Zadnje kolo igra se u petak 9. studenoga u 9 sati, a po završetku kola je proglašenje pobjednika. Osim nagrada za prvu četvoricu, nagrade za najboljeg učesnika preko 65 godina te najbolje učesnice, prema odluci Hrvatskog šahovskog saveza prva četiri natjecatelja činiti će veteransku reprezentaciju Hrvatske na ekipnom veteranskom prvenstvu Europe što će se u ožujku 2019. godine održati u Hrvatskoj u Svetom Martinu na Muri. Svi mečevi biti će prenošeni uživo putem interneta.

Općina Malinska još jednom imala je sluha za vrijedne šahovske priredbe jer osim dosad odigranih otvorenih turnira „Zlatni otok Krk“ prošle godine održano je i pojedinačno prvenstvo države za žene. Kako je veteranska populacija sve brojnija tako su i perspektive ovakvih natjecanja sve veće i u smislu turizma pa bi otok Krk mogao postati popularna destinacija za ovakve priredbe i na svjetskoj razini što bi zasigurno dalo veliki doprinos posjećenosti izvan udarnih termina turističke sezone.

Svaki početak je težak no za očekivati je da će ovo natjecanje postati tradicionalno te ući u kalendar natjecanja Hrvatskog šahovskog saveza, a Primorsko-goranska županija kao sredina koja ukazuje i brine o društvenom položaju osoba starije životne dobi.