Startao “Zlatni otok Krk”

Vijesti NO COMMENTS YET

Prvi potezi Lidija Kovačić i Koraljka Vahtar-Jurković

Prvi potezi Lidija Kovačić i Koraljka Vahtar-Jurković

U subotu 6. travnja, u organizaciji Šahovskog kluba Draga i šahovskog kluba Krk u Hotelu “Malin” u Malinskoj je započeo prvi otvoreni međunarodni šahovski turnir “Zlatni otok Krk”. Nazočne je ispred Hrvatskog šahovskog saveza pozdravio član Upravnog odbora i direktor turnira Ivan Mandekić, ispred domaćina zamjenica načelnika općine Malinska Lidija Kovačić te predstavnica Primorsko-Goranske županije Koraljka Vahtar-Jurković, a ove dvije dame simboličnim su povlačenjem prvih poteza i označile početak natjecanja.

 

 

 

 

Stopostotni učinak Saša Martinović

Stopostotni učinak Saša Martinović

Na startu se okupilo 50 sudionika, a s obzirom na prilično skromna financijska sredstva kojima je raspolagao organizator turnir je izuzetno kvalitetan te na njemu učestvuje 6 vrlo jakih velemajstora, Davorin Kuljašević, Ognjen Cvitan, Rumunj Vladislav Nevednichy, Robert Zelčić, Saša Martinović, ženski velemajstor Bugarka Iva Videnova i 6 međunarodnih majstora. Isto tako organizator je ugodno iznenađen odazivom iz čak 10 zemalja, Belgije, Norveške, Njemačke, Danske, Austrije, Bugarske, Rumunjske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske što je nagovještaj da se u budućnosti može očekivati veliki odaziv ukoliko turnir zaživi.

 

 

 

Ena Cvitan

Ena Cvitan

Također raduje činjenica da na turniru igraju naše mlade županijske šahovske nade kao što nositelji medalja sa kadetskog prvenstva države, zlatnih Delničanka Ena Cvitan i Riječanin Jadranko Plenča, srebrne Riječanin Sven Tica, brončane Paula Kraljić iz Malinske te talentirane Krčanke sestre Antonela i Katarina Bogdanić, ali i niz drugih mladih šahist i šahistica iz naše županije. Na turniru su odigrana 3 kola i početak nije ponudio nikakvih većih iznenađenja osim što je ipak malo iznenađenje da stopostotni učinak imaju samo velemajstori Saša Martinović i Rumunj Vladislav Nevednichy dok kolona ostalih favorita zaostaje za pola boda. Svi počeci uvijek su teški i neizvjesni no sudeći po kvaliteti ovog premijernog turnira pokrovitelji Hrvatski šahovski savez, općine otoka Krka i Grad Krk, turističke zajednice otoka Krka, Šahovski savez PGŽ, mogu biti u potpunosti zadovoljni i nadati se da će natjecatelji iz 10 zemalja biti ambasadori koji će u svoje zemlje prenijeti lijepe dojmove o turniru i otoku Krku te time otvoriti mogućnost da iduće godine turnir bude još bolji i masovniji.

So, what do you think ?